Samenvatting
De Nationale Agenda Laadinfrastructuur wil dat iedereen alle informatie op haar website gemakkelijk kan gebruiken. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid daarvan.
Uitgebreide toegankelijkheidsverklaring
Overheidsinstanties moeten een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website waarvoor zij verantwoordelijk zijn. In de verklaring staat in hoeverre de website al aan de eisen voldoet en welke maatregelen de instantie neemt om toegankelijkheid te borgen.
Wat is een toegankelijke website?
Ons doel is dat onze websites, interne digitale systemen en mobiele applicaties toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen, ook al hebben ze beperkingen of voorkeuren. Dat betekent vooral het volgende:
- De website is zo ingericht dat zo veel mogelijk mensen de informatie kunnen lezen en begrijpen wat er staat.
- De website is met elke pc, tablet of smartphone te bedienen en te gebruiken, dus ook voor mensen met aangepaste apparatuur.
We streven dan ook om minimaal aan de internationale toegankelijkheidseisen te voldoen, WCAG 2.1 niveau AA (Web Content Accessibility Guidelines). Voor overheden is dit opgenomen in Digitoegankelijk EN 301 549.
Toegankelijkheid Mett (CMS)
Deze website maakt gebruik van het Mett platform. Mett laat haar online software periodiek toetsen op toegankelijkheid door onafhankelijke deskundigen en lost gevonden knelpunten duurzaam op.
Voor de technisch-functionele toegankelijkheid van deze website verwijzen we daarom naar de onderzoeksresultaten van ‘Mett Toegankelijk’, een platform op Mett dat daar periodiek op getoetst wordt door een onafhankelijke derde partij.
Toegankelijkheid (Content)
Wij willen dat iedereen onze website kan gebruiken, op welk apparaat dan ook. Komt u toch een pagina tegen die niet toegankelijk is? Dan kunt u dit aan ons melden.
Wat is een toegankelijke website?
Een toegankelijke website is voor iedereen goed te gebruiken. Overheidssites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen. Dit staat in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. Ook moeten overheidssites verantwoordelijkheid afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.
Toegankelijkheidsverklaring
Maatregelen toegankelijkheid
Wij zorgen voor een goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen:
- Toegankelijkheid is onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw- en redactionele proces van onze website.
- Onafhankelijke deskundigen testen (onderdelen van) de website regelmatig op toegankelijkheid. Zij onderzoeken functioneel-technische en redactionele onderdelen. Gevonden problemen lossen wij duurzaam op.
- Onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar nodig.
Problemen met toegankelijkheid melden
Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een pagina gebruiken die niet toegankelijk blijkt? Stuur dan een e-mail naar toegankelijkheid@rvo.nl.