Slim Laden voor Iedereen

Het kernteam Slim Laden voor Iedereen ziet elektrisch vervoer als een mooie kans voor de energietransitie. Gezien het toenemende aanbod van wind- en zonne-energie kunnen elektrische voertuigen helpen om het energiesysteem in balans te brengen. Bovendien kan slimme laadtechnologie door automobilisten worden toegepast om goedkoper en duurzamer te laden.

Elektrische voertuigen zijn in potentie elektrische energiecentrales op wielen: ze slaan bijvoorbeeld duurzame energie op als de zon schijnt en leveren de energie wanneer je die 's avonds thuis nodig hebt. Omdat slim laden gunstig is voor elektrische rijders, biedt het kansen voor nieuwe bedrijven.

Slim laden is hard op weg een bewezen technologie te worden en de volgende logische stap is om deze technologie om te zetten in klantproposities. Gezien de versnelde opmars van elektrische voertuigen en capaciteitsgrenzen van het elektriciteitsnet, is slim laden een must. Laten we dus ophouden te doen alsof slim opladen iets speciaals is. In Nederland stellen we de nieuwe norm dat je je auto gewoon ‘oplaadt’, wat natuurlijk altijd standaard op een slimme manier gebeurt. Je zou toch niet anders verwachten in de 21e eeuw?

Lees verder over de acties in uitvoering

english

Cookie-instellingen