Vlaaien en energie

23-09-2022 2569 keer bekeken

Bericht van De Vliegende Brigade uit de regio. ‘Wil je een vlaai met merengue of met fruit?’ Zo begon een ondernemersbijeenkomst waar ik vorige week was op een bedrijventerrein in Venlo.

Suzanne Brands

Op de Limburgse hartelijkheid volgde een gesprek met bedrijven over verduurzaming van het wagenpark. Grote voertuigen gaan naar verwachting rijden op elektriciteit en bedrijven zijn hier dan ook steeds meer mee bezig. Zo ook deze ondernemers uit Venlo. ‘Elektrische vrachtwagens en bestelbussen willen we wel, maar het stroomnet werkt niet mee,’ was een veelgehoorde zin tijdens de bijeenkomst. Eén van de ondernemers vertelde dat hij graag een aantal elektrische vrachtwagens zou willen, maar dat de benodigde laadpunten vanwege het volle stroomnet niet gerealiseerd kunnen worden op korte termijn.

Een behoorlijk probleem waar veel partijen zich inmiddels bewust van zijn. Het goede nieuws: door slimme maatregelen toe te passen, kunnen veel projecten wel doorgaan. Bijvoorbeeld door het toepassen van slim laden (laden op tijden dat er minder vraag is naar stroom), batterijgebruik voor opslag of een combinatie met het opwekken van eigen energie. En soms word je in je werk ingehaald door de werkelijkheid: een paar dagen later kwam in het nieuws dat er weer ruimte op het stroomnet komt voor grootgebruikers in Zuid-Nederland. Reden voor een nieuw vlaaipuntje?

Quote: ‘Elektrische vrachtwagens en bestelbussen willen we wel, maar het stroomnet werkt niet mee’


Wil je meer weten? Vraag het gerust aan Suzanne.

Kijk hier voor meer informatie over de Vliegende Brigade

 

Cookie-instellingen